Evenementen

Adelheid Roosen bij METIS! 17-12-2013

BODEGRAVEN – Op dinsdagavond 17 december 2013 werd door Metis Women’s Business Network een speciaal evenement georganiseerd. Mede dankzij sponsoring van onder meer de Rabobank en Auto Cleaning Bodegraven kon de landelijk bekende theatermaakster Adelheid Roosen uitgenodigd worden. Zij gaf een heel bijzondere, eigen, invulling aan de avond in de Vliethoeve.

De aftrap werd gegeven met een door Adelheid Roosen zelf geproduceerde korte documentaire getiteld “Mam”. In deze documentaire gaat het om haar persoonlijke relatie met haar moeder die de ziekte van Alzheimer heeft. De relatie met haar moeder was door de strenge opvoeding vaak moeizaam, maar juist nu haar moeder deze ziekte heeft is de buitenkant minder belangrijk. Haar dementerende moeder is eigenlijk authentieker geworden en vraagt zich bijvoorbeeld niet meer af aan wiens eisen ze zou moeten voldoen.

Met deze indringende persoonlijke film wilde Adelheid ook duidelijk maken dat, wat haar betreft, privé en werk helemaal niet gescheiden hoeven te zijn. En dat het juist versterkend werkt als je het persoonlijke weet te benadrukken in je werk. Om dat kracht bij te zetten verscheen Adelheid in trainingspak ten tonele, want waarom zou je jezelf “op het werk” anders voordoen dan privé?

Vervolgens werden de circa 140 aanwezige dames verdeeld in wisselende groepjes van twee, waarna Adelheid een aantal vragen neerlegde die de deelnemers aan elkaar konden stellen. Hier werden leuke contacten gelegd, want probeer maar eens aan een “vreemde” duidelijk te maken voor wie je ’s morgens opstaat, wat je drijfveren zijn en welk kunstwerk je zou willen zijn.

Aan het eind van de avond liet Adelheid nog een korte film zien, waarna de aanwezige dames wel toe waren aan een drankje. De reacties waren positief, want het bleek een avond te zijn die veel stof tot nadenken gaf. Door de ziekte van haar moeder heeft Adelheid geleerd om niet te veel te willen, maar om soms ook dingen gewoon te laten gebeuren en te accepteren zoals ze zijn.

Tijdens de borrel nam Adelheid uitgebreid tijd voor een gesprek met de aanwezigen. Door haar onbevangen en spontane manier van optreden onderstreept zij haar boodschap: Er zijn mensen die willen voldoen aan het “ideale” beeld van de buitenwereld, terwijl het vaak beter is om gewoon datgene te doen waar je hart ligt. Of dat nu werk of privé is, alles kan als je het laat gebeuren.